Om

 

 

Stall Q ligger 6 km utanför Enköping i Boglösa By och drivs utav Emma Nahlbom med familj. Vi bedriver avel i mindre skala, tar emot hästar för tillridning eller rehab samt tävlar i hoppning.

Vi har en stor lösdrift med nyrenoverad ligghall där flocken består av ungston och avelsston. Hagen är kuperad och ger bra träning för våra växande unghästar.

 


Emma Nahlbom


Emma började redan i 11 års åldern hjälpa till att rida in och utbilda ungponnyer som köptes in för vidare försäljning på den ridskola hon då red på.

Första egna ponnyn fick hon  som 12 åring, en 5 årig D-ponny som Emma tränade och tävlade både hoppning, dressyr och fälttävlan med. Som 16 åring köptes Emmas första stora häst Quantera, då 4 år gammal och helt grön i hoppningen. Quantera har hon sedan utbildat och tävlat upp till 130 hoppning som 7 åring.


Emma har även jobbat i ett försäljningsstall samt gjort en 6 månder praktik på Stora Wäsby gård.


Sedan 12 års ålder har Emma tränat hoppning och markarbete regelbundet för Katarina Bonde men även för tränare som Peter Eriksson, Janne Jönsson, Johan Lundin mfl.


I dressyr har hon tränat för Ellinor Westin och Caroline Darcourt mfl. Samt i terräng för Yvonne Söder och Lena Bredberg.