Rehab och semesterboende

Skrittband

 

Vi har ett Horse-Trainer skrittband hos oss och hästarna tycker verkligen om att arbeta på den! Det är perfekt både som komplement och varierad träning för hästen som tränas fullt ut samt för hästen som ska sättas igång efter vila eller skada. Bandet är även höj- och sänkbart vilket ger en bra backträning.

 

För hästar som står på träning hos oss ingår träning på bandet efter överenskommelse.

 

Vi tar emot hästar för enbart träning på bandet, konvalecenten som ska komma igång igen eller ska ni åka iväg på semester är er häst lika välkommen! Vi sköter vi er häst fullt ut och den får samtidigt stärka sig på bandet medan ni är bortresta.

 

Pris:

 

4500 kr/ månad ex moms för full innackordering inklusive träning.

Kan även kombineras med behandling av Biolight.

 

Vill man komma och använda bandet själv kostar det 100 kr/ gång ex moms.

 

 

HORSE-TRAINER WALK har under en rad år visat sig vara marknadsledande inom träningshjälpmedel, oavsett om det handlar om träning och förberedelse för tävlingar eller rehabilitering efter en skada. De många unika lösningarna på HORSETRAINER WALK gör mskinen till marknadens obestritt mest säkra, och därmed den optimala lösningen för din häst.HORSE-TRAINER WALK är en träningsmaskin för hästar. Den kan användas i professionella träningsstall, av ambitiösa elitryttare,på ridskolor, av fritidsryttare samt hos uppfödare med många unghästar.

 

Internationella veterinärkongresser har testat den här alternativa träningsmetoden noggrant och säger: ”Det är en perfekt lösning för uppbyggnad av hästens ryggverksamhet’, bärförmåga och balans. Det har visat sig att minst 75 % av ryggverksamheten förloras, när sadel och ryttare kommer upp på hästen”. Vidare visar mätningar att hästen efter flera månaders boxvila är återupptränad inom loppet av 3 veckor.