Hingstar

Härstamning


Fadern Durrant är e. Warrant - Voltaire - Calvin Z

Durrant vann sitt hingstprov och utsågs till champion när han godkändes i KWPN 2011. Han såldes redan tidigt till USA där han har tävlat upp till svår 145 hoppning. Hans relativt få avkommor har redan börjat visa sig väl på tävlingsbanorna. Bl.a. har han lämnat Daytona S.E som deltagit vid unghäst-VM och placerat sig i Breeders Trophy finalen som femåring där han erhöll den högsta poängen (9-9) av testryttaren Jeroen Dubbeldam. Hans far Warrant har tävlat upp till 5*160 hoppning med flera olika ryttare och lämnat flertalet avkommer som tävlar upp till 160 hoppning.


Qs A Kind of Magics mor Quantera utsågs till premieföl i Brandenburg och har tävlat upp till 130 hoppning, tyvärr fick hon endast en kort tävlingskarriär till följd av ett trauma hon fick som ung. Hon själv hoppade med mycket elasticitet och stort mod, hon älskade verkligen att tävla och träna. Hennes arbetsvilja och lätthet att lära har hon förärvt väl till sina avkommor.

Qs Now I'm Here f.16 e. Uncanto di Villagana u. Quantera placerade på 5e plats på Eklunda Open, har därefter själv fått föl.


Quantera är e. Quaterman I som själv tävlat Grand prix dressyr och bl.a. lämnat den inom dressyren förvärvningssäkra hingsten Quaterback, men även flertalet avkommor inom hoppsporten som ex. Quality Goods (135) & Quincy 157 (135) mfl. Qutareman är själv efter grand prix hingsten Quando-Quando vars far är den välkända multitalangen Quattro B. Quando-Quando är i sin tur bl.a. morfar till Burberry 9 e. Balou du Rouet som är godkänd i OS, BERL-BRAND, OLDBG & RHEIN samt tävlat int 155 hoppning.


Quanteras morfar är fullblodshingsten Phantomic xx vilken har den extraordinära trippel crown vinnaren Secretariat xx i tredje led. Phantomic xx har förärvt sig väl i ridhästavel där han bl.a. är far till William Fox-Pits flerfaldiga mästerskapshäst Chilli Morning även han godkänd i SHBGB. Som avslutning på deras karriär tog de ett individuellt brons på OS i Rio 2016.

Qs A Kind of Magic 9533


SWB

Godkänd i SWB med AC

Född 2014

175 cm

e. Durrant - Quaterman - Phantomic xx

Ej bärare av WFFS


Placerade sig på en 10e plats i finalen av Breeders Trophy 2020 samt har placeringar i både 130 och 135 i Tyskland.


Magic är en hingst med ett väldigt trevligt temprament! Han är alltid glad och positiv, social, snäll och okomplicerad i all hantering. 

I ridningen är han, precis som sin mor, mycket arbetsvillig och lättlärd. Känslig för hjälperna och vill alltid göra rätt, en häst som är rolig att rida varje dag!


Han rör sig avspänt och vägvinnande med en reglerbar rund galopp. Hoppar gör han med mycket kraft och har stort scoope. Han är försiktig men fortfarande modig och vill vara felfri.

Villkor


Verkar på AI & TAI via Myrsjö Gård seminstation.


Språng 3000 kr + moms.

90-dygn dräktighet 6000 kr + moms.


Kostnad för samling och tappning tillkommer, se språngrulla.

Bilder & Video

Som föl erhöll Qs A Kind of Magic 9533 9-(8-8-9)-9 = 26.3 poäng som ger 87.7 %, vilket gjorde honom till årets högst bedömda hoppföl!


Hans mamma blev dock dagen snackis...

(se video)

Syskon

Qs Now I'm Here f.16

u. Quantera e. Uncanto di Villagana.


Blev 5e placerad på Eklunda Open med ca 50 startande. Betäcktes sedan och fick föl 2020.