Rehab och semesterboende

Hos oss är både hästar och ponnyer, även hingstar, välkomna för kortare eller längre inackordering med fullservice. Vare sig behovet är på grund av att hästen är konvalecent, ni ska resa bort eller helt enkelt behöver hjälp ett litet tag så är er häst välkommen hit! 


Hos oss får er häst lång utevistelse i lämplig hage eller boxvila utefter behov. Grovfoder minst 4 ggr dagligen samt pyssel och omvårdnad. Behandling med Biolight eller träning efter behov erbjuds även. Utöver träning såsom tömkörning, longering, ridning etc erbjuder vi följande hjälpmedel;


Pris från 150 kr/dygn ex. moms. Kontakta oss gärna för offert.

Skrittband

 

Vi har ett Horse-Trainer skrittband hos oss och hästarna tycker verkligen om att arbeta på den! Det är perfekt både som komplement och varierad träning för hästen som tränas fullt ut samt för hästen som ska sättas igång efter vila eller skada. Bandet är även höj- och sänkbart vilket ger en bra backträning.

 

För hästar som står på träning hos oss ingår träning på bandet efter överenskommelse.

 

Vi tar emot hästar för enbart träning på bandet, konvalecenten som ska komma igång igen eller ska ni åka iväg på semester är er häst lika välkommen! Vi sköter vi er häst fullt ut och den får samtidigt stärka sig på bandet medan ni är bortresta.

 

 

Vill man komma och använda bandet själv kostar det 100 kr/ gång ex moms.

 

 

HORSE-TRAINER WALK har under en rad år visat sig vara marknadsledande inom träningshjälpmedel, oavsett om det handlar om träning och förberedelse för tävlingar eller rehabilitering efter en skada. De många unika lösningarna på HORSETRAINER WALK gör mskinen till marknadens obestritt mest säkra, och därmed den optimala lösningen för din häst.HORSE-TRAINER WALK är en träningsmaskin för hästar. Den kan användas i professionella träningsstall, av ambitiösa elitryttare,på ridskolor, av fritidsryttare samt hos uppfödare med många unghästar.

 

Internationella veterinärkongresser har testat den här alternativa träningsmetoden noggrant och säger: ”Det är en perfekt lösning för uppbyggnad av hästens ryggverksamhet’, bärförmåga och balans. Det har visat sig att minst 75 % av ryggverksamheten förloras, när sadel och ryttare kommer upp på hästen”. Vidare visar mätningar att hästen efter flera månaders boxvila är återupptränad inom loppet av 3 veckor.

EQUIBAND


Vi arbetar även med equiband och har upplevt fantastisk utveckling och förbättring hos hästarna!


Equiband kan med fördel användas till:


 • Hästar med ryggproblematik
 • Hästar med svag/lång rygg
 • Hästar med svaga/instabila bakknän
 • Hästar som behöver stärka core/ ryggmuskulatur ex. sto efter dräktighet
 • Hästar som är oliksidiga
 • Äldre hästar för ryggsupport
 • Instabila och överrörliga hästar
 • Hästar som jobbar ojämnt med bakbenen
 • Hästar som är spända i överlinjen
 • Hästar med återkommande frambenshältor
 • Hästar som knäpper av eller ligger tungt i handen
 • Unga hästar i förberedelse inför uppsutten träning


Equiband kan sammanfattningsvis användas till fördel åt samtliga hästar i deras friskvårdsträning!


För mer info se även equicores hemsida:


http://equicoreconcepts.com/

BIOLIGHTVi erbjuder även behandling och uthyrning av biolight!


Komplettera rehabträningen med behandling av biolight för optimal effekt och snabbare läkning!